Bosconsult/

financieel-economische & ICT dienstverlening op maat

Nabestaanden- of partnerdossier


Uw puzzels zijn mijn uitdaging !

Weten uw partner en/of nabestaanden hoe hun financiŽle situatie er uitziet na uw overlijden? Is alles toegankelijk en is er snel overzicht te krijgen? Wat moet er allemaal gebeuren om hun leven weer op orde te krijgen? Of zadelt u hen op met een grote puzzel?

Misschien hebt u zelf al eens het plan gehad om een volledige beschrijving van uw bezittingen, financiŽn, polissen, verplichtingen te maken. Het nodige houvast voor uw nabestaanden. Het past bij uw gevoel voor verantwoordelijkheid en zorg voor uw gezin, maar u weet niet waar u het eerst of het laatst moet beginnen of u hebt er gewoon geen tijd voor.

Deze gedachte heb ik uitgewerkt en ik kan deze taak deskundig, discreet en professioneel voor u verzorgen. Het eindproduct is een dossier voor uw partner en/of nabestaanden met een systematische beschrijving van alle zaken, die van belang zijn bij
het afwikkelen van de boedel en om vrij van financiŽle zorgen te kunnen voortleven. Het eindresultaat is tevens een check voor uzelf of er voldoende financiŽle zorg is voor uw nabestaanden.

Een
ďoverlevingsdossierĒ voor uw nabestaanden, waarin:

 Uw testament, codicils of andere wilsverklaringen

 Verzekeringspolissen en andere waardepapieren

 Beschrijving van antiek, juwelen, kunst

 Bezittingen, beleggingen, hypotheekakten

 Vastlegging van al uw persoonlijke en materiŽle gegevens, zoals: rijbewijs, paspoort, creditcards, bankpassen, eigendomsbewijzen, apparaatcodes, serienrs enz. enz.

 Belangen in ondernemingen

 Werkgevers, sociale fondsen en pensioenrechten

 Bankzaken: rekeningen, kluisjes

 Abonnementen, lidmaatschappen, andere financiŽle verplichtingen

 Uw relaties met allerlei dienstverleners rondom uw huis en goed

 Uw persoonsĖ en familiegegevens (eventueel vastgelegd in een ministamboom)

 Uw wensen t.a.v. de uitvaart

 Uw andere wensen voor de toekomst

 Alles wat u verder wilt vastleggen

 

Mijn specialisaties:

Tekstvak: Het dossier wordt opgebouwd door met u samen te werken gedurende een of meer bijeenkomsten bij u aan huis, zodat al uw originele documenten thuis blijven. Ik werk op basis van een uurtarief. Hoe meer voorwerk u kunt doen, hoe lager de kosten voor u zijn. Als er grote veranderingen zijn kan ik het dossier voor u actualiseren.
Tekstvak: Alle belangrijke documenten en waardevolle zaken worden digitaal gefotografeerd of gekopieerd en in het dossier gedocumenteerd. Het dossier wordt afgeleverd op DVD in pdf-formaat. U krijgt mijn schriftelijke garantie, dat al uw gegevens alleen bij u blijven.  
Tekstvak: En voor de veiligheid, gescheiden van het nabestaandendossier krijgt u een aparte lijst met opbergplaatsen van alle in het dossier genoemde zaken, wachtwoorden, pincodes e.d. 
Deze lijst is de sleutel op het dossier. Het is uw verantwoordelijkheid om deze lijst gescheiden van uw nabestaandendossier te bewaren. 
Tekstvak: Webdesign en realisatie: Bosconsult/